Till salu

Tjurförsäljning

Vår kalvningssäsong är senare än traditionellt för att fungera bättre i kombination med utedrift och vinterbete. Därför har vi valt att sälja vår tjurar vid ca 1,5 års ålder.

Flera av tjurarna som säljs har även betäckningserfarenhet, de är utvecklade långsamt på enbart grovfoder i kombination med mycket rörelse under vintern vilket borgar för sunda och hållbara tjurar.

Det var planerat att tjurarna skulle säljas på nätauktion men i tjurgruppen har en slakttjur uppvisat symptom som skulle kunna vara ringorm, vi vill givetvis inte riskera att sprida det vidare till någon annan besättning. Prov är taget för att verifiera och typa vilken ringorm det rör sig om, är det vanliga sorten (Trichophyton verrucosum) kommer tjurarna att vaccineras, vaccinet fungerar dock inte på de mindre vanliga.

I avvaktan på provsvar ställs den planerade auktionen in och tjurarna kommer istället att säljas en och en på traditionellt vis.

Tjur F FF M MF
1348 Zorro av Sjövången Utibb av Sjövången Te Mania Emperor 1296 Bambina av Sjövången Top Notch av Sjövången
1361 Zäta av Sjövången Viril av Sjövången Tullamore av Sjövången 4977 Bambina av Höganäs Riverside av Höganäs
1362 Zippo av Sjövången Top Notch av Sjövången SAV Iron Mountain 1257 Elba av Sjövången Hagens Pin
1364 Zulu av Sjövången Viril av Sjövången Tullamore av Sjövången 1299 Bambina av Sjövången Top Notch av Sjövången
1372 Zätis av Sjövången Viril av Sjövången Tullamore av Sjövången 1266 Bambina av Sjövången Straight Up av Sjövången
1378 Zero av Sjövången Utibb av Sjövången Te Mania Emperor 1256 Erytrea av Sjövången Straight Up av Sjövången
1379 Zeb av Sjövången Utibb av Sjövången Te Mania Emperor 1263 Bambina av Sjövången Straight Up av Sjövången

Äldre tjurar
Som en service till våra tjurköpare så hjälper vi till så gott vi kan med att sälja vidare våra tjurar när de har tjänstgjort färdigt. Vi har i de allra flesta fall inte sett tjuren sedan den ursprungligen lämnade oss så det är upp till köparen att själv besiktiga tjuren samt försäkra sig om att säljaren följer de hälsoprogram som är nödvändiga i det enskilda fallet. Det vi gör är att ta fram aktuella avelsvärden samt ger en kort kommentar utifrån härstamning och avelsvärden.

Har du köpt någon tjur av oss du vill sälja så hör av dig.